Plantatiile cu rol antierozional din Murgesti, tentante pentru hoti

Plantatiile cu rol antierozional din Murgesti, tentante pentru hoti

Plantatiile forestiere cu rol in stoparea eroziunii solului, dar si in prevenirea inundatiilor sau a alunecarilor de teren facute inainte de 1989 continua sa fie destul de tentante pentru hoti.

Fara a banui macar ce efecte ar putea avea defrisarile unor asemenea suprafete, hotii isi fac planuri asupra profitului imediat obtinut din vanzarea lemnului, mai ales ca sezonul rece se apropie si lemnele incep sa fie la mare cautare pentru locuitorii din mediul rural. Un astfel de caz a fost stopat de politistii Sectiei 7 de politie rurala Grebanu, care in dimineata zilei de 24 august , in jurul orei 7,30, au depistat un tanar in varsta de 19 ani, din localitate, la scurt timp dupa ce acesta a taiat fara niciun drept cinci salcami dintr-o plantatie a A.N.I.F. situata pe raza comunei Murgesti. Mai exact, potrivit buletinului de presa al IPJ Buzau, impotriva tanarului a fost luata masura sanctionarii conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice cu amenda in valoare de 500 lei, dispunandu-se totodata si confiscare drujbei si a materialului lemnos rezultat in urma taierii ilegale.

De asemenea, vestea-povestea confiscarii utilajului le va da de gandit si altor „confrati” de-ai tanarului din Grebanu, isprava sa marcand insa si intensificarea actiunilor de control ale oamenilor legii in zonele cu astfel de plantatii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente