Plante medicinale precum anasonul si feniculul, produse ecologic la o ferma din localitatea olteana Potcoava

Plante medicinale precum anasonul ?i feniculul, produse ecologic la o ferm? din localitatea oltean? Potcoava
Plante medicinale precum anasonul si feniculul, produse ecologic la o ferma din localitatea olteana Potcoava
Plante medicinale precum anasonul si feniculul, produse ecologic la o ferma din localitatea olteana Potcoava

Plante medicinale precum anasonul si feniculul, produse ecologic la o ferma din localitatea olteana Potcoava, sunt exportate pentru zeci de mii de euro in tari din vestul Europei si in SUA.

Proprietarul fermei, Marin Baboi, spune ca agricultura ecologica este o afacere profitabila. Roinita, feniculul si anasonul produse la ferma sa, sunt cautate pe pietele externe, in Uniunea Europeana si in SUA. Fermierul cultiva ecologic o suprafata de peste 74 de hectare de teren in fiecare an, cu plante medicinale, cereale si, incepand din acest an, si cu dovleci, scrie Agerpres.

Cea mai mare cultura de anul acesta a fost cea de fenicul, pe 18 hectare, iar toata recolta a mers la export. Pretul unui kilogram de fenicul este intre doi si cinci euro, iar productia medie la hectar este de pana la 1.200 kilograme. In aceste conditii fermierul sustine ca activitatea sa este una rentabila si o va continua si in anii urmatori. Anul acesta Marin Baboi a iesit pe piata si cu dovleci produsi ecologic.

„Am produs peste 20 de tone de dovleci, pentru placinta si copt si sunt destinati pietei interne. Cel mai mare pe care l-am avut anul acesta a fost de aproximativ 300 de kilograme si a ajuns in Germania”, spune fermierul din Potcoava.

Consiliul Judetean Olt in parteneriat cu Asociatia pentru Afaceri Mici si Mijlocii din Pleven – Bulgaria, a deschis, joi, o expozitie de produse bio, la Slatina, la Casa de Cultura a Sindicatelor. Exponanti sunt 34 de intreprinzatori din judetul Olt si din districtul bulgar Pleven, cu legume, fructe, sucuri, siropuri, conserve de legume si fructe, oua, branzeturi, miere, toate produse ecologic.

In cadrul aceluiasi proiect va fi creat un lant de magazine online pentru produse ecologice, vor fi organizate mai multe sesiuni de formare in domeniul bursier pentru reprezentantii IMM-urilor din cele doua tari, va fi creat un forum pentru comunicare intre agentii economici din euro-regiune, precum si o biblioteca publica electronica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *