normal_corbi20060520-21_106.jpgPentru fiecare boala a crescut o planta si astfel omul isi poate lua zilnic portia de sanatate si de viata. Traind intr-o era in care poluarea si modul de viata nesanatos a afectat populatia si cazurile de boli incurabile s-au inmultit, singurul remediu pe care natura ni-l ofera din timpuri stravechi sunt plantele.

Plantele reprezinta mijloacele de realizare ale miracolelor daca sunt intrebuintate corespunzator. Studiile in domeniu dovedesc ca plantele vindeca chiar si bolile canceroase. Astfel cancerul laringelui e combatut cu ajutorul nalbei, iar in caz de ciroza hepatica si cancer al ficatului se pot administra cu incredere pedicuta care in componenta ei are radiu, fiind benefica si in artrita, in boli ale rinichilor, cu precadere in caz de nisip la rinichi. Banalul musetel ajuta in balonari, dureri de stomac, amenoree. Are efect calmant si antiinflamator. Coada soricelului, este eficace in ameteli, greturi, chiar si cancer al organelor genitale.

In prezent omul mai tot timpul ocupat, prefera remediul mai rapid dar poate mult mai distructiv din cauza dependentei – pilulele, care in timp distrug celulele. Urmarile negative ale pilulelor, in mod special al antibioticelor, datorita dependentei pe care o creaza, echilibrul biologic in declin, duc la distrugerea planetei si implicit a omului. Natura ne ofera cel mai de pret dar – sanatatea. Gratie unor plante si datorita fortei curative a lor, multe boli isi gasesc leac. Multe boli ar fi vindecabile daca oamenii ar aprecia plantele si in caz de dureri obisnuite ar inlocui pentru o perioada pilulele cu ceaiuri, tincturi sau infuzii. Spre exemplu, galbenele calmeaza durerile de stomac, cretisoara poate fi folosita cu incredere in raceli deoarece scade febra iar papadia e buna pentru diabetici.

Tot ceea ce ne inconjoara reprezina viata. A pretui natura si tot ce ne ofera ea gratuit inseamna a pretui sanatatea si asta ne duce cu gandul la afirmatia lui Hypocrate “Nu exista boala, exista bolnav”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here