Pofta mare la micul dejun

0
402

SEMNAL – In toata lumea creste numarul copiilor obezi
Un mic dejun consistent este o solutie „sanatoasa” pentru a-i proteja pe copii de obezitate.

Un studiu publicat la inceputul acestei saptamani in revista American Academy of Pediatrics demonstreaza ca adolescentii care au fost deprinsi cu bunul obicei de a avea zilnic un mic dejun suficient de consistent prezinta mai putine riscuri de a fi supraponderali la maturitate.

Studiul a fost realizat pe un lot de 2.200 de adolescenti. Scopul: a verifica daca exista o legatura intre micul dejun luat consecvent in adolescenta si evolutia masei corporale dupa cinci ani de monitorizare.

Rezultatul este incurajator. Adolescentii care iau zilnic micul dejun sunt mai protejati de pericolul obezitatii. Cu o mentiune. Pe langa micul dejun, ni se mai recomanda ca inclusiv pranzul si cina sa fie echilibrate nutritional. De asemenea, specialistii atrag atentia asupra importantei combaterii sedentarismului prin mersul pe jos zilnic a catorva kilometri. Dupa cinci ani de monitorizare s-a constatat ca adolescentii care si-au facut o regula din a incepe ziua cu micul dejun au o greutate normala. In cazul acestora, indicele masei corporale, considerat indicator de risc pentru obezitate, era inferior celui avut de adolescentii care nu luau micul dejun. Doctorul Marc Pereira, autorul studiului, subliniaza importanta obiceiurilor alimentare asupra sanatatii, deprinse inca din copilarie.

STUDIU. Un alt studiu publicat recent ofera un raspuns la intrebarea cum sa ne pastram greutatea normala si dupa varsta de 40 de ani. Studiul britanic publicat in American Journal of Epidemiology ajunge la aceeasi concluzie: a avea zilnic micul dejun. In ultimii 20 de ani, numarul copiilor obezi s-a dublat, iar la adolescenti s-a triplat. Se apreciaza ca este in crestere numarul copiilor care ignora micul dejun. In volumul „Alimentatia echilibrata a omului sanatos”, prof. dr Pavel Chirila ne propune si cateva variante de mic dejun. Alimentele recomandate pentru micul dejun pot fi alese si combinate dupa bunul nostru plac.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.