Politistii calare vor pazi parcurile Capitalei

0
288

Azi-dimineata, inainte sa intre in misiune, politistii au facut spectacol in fata multimii adunate in Piata Constitutiei. Incepand de astazi, parcurile Tineretului si Carol vor fi pazite de patrule calare care vor veghea la asigurarea linistii si vor preveni infractionalitatea.politia calare

Pentru ca nivelul infractionalitatii a scazut cu 60% in Parcul Herastrau, acolo unde politistii calare actionau inca de anul trecut, edilii au marit numarul calaretilor si i-au directionat in alte doua parcuri importante din Capitala, Tineretului si Carol. „Proiectul inceput anul trecut s-a dovedit a fi unul foarte eficient. Daca pe cele 110 hectare ale Herastraului aveam nevoie de 300 de agenti pentru a-l acoperi, am folosit doar sase patrule si nivelul infractionalitatii s-a redus considerabil”, a declarat pentru „Adevarul de Seara”, Ion Tincu, seful Politiei Comunitare.

Un plan al municipalitatii prevede ca si in Centrul Istoric sa existe o patrula folosita pentru paza dar si pentru protocol. „In fiecare oras european, unde exista centru istoric, exista si o astfel de patrula. E un fel de traditie”, a mai explicat Tincu. Inainte de a-si incepe misiunea in parcuri, politistii au defilat azi, in jurul orei 11.00, prin fata Palatului Parlamentului, lasandu-se pozati de multimea adunata. Dupa ce au dat o tura de-a lungul bulevardului cu Fantani, cele cinci patrule s-au oprit in Parcul Carol.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.