Polonia si Romania, interesate de promovarea gazului de sist si diversificarea sursei energetice

Cine sunt europarlamentarii care s-au opus intaririi regulilor pentru protectia mediului in exploatarea gazelor de sist?
Polonia si Romania, interesate de promovarea gazului de sist si diversificarea sursei energetice
Polonia si Romania, interesate de promovarea gazului de sist si diversificarea sursei energetice

Polonia si Romania sunt interesate de promovarea gazului de sist si diversificarea resurselor de energie, avand idei comune referitoare la politica mediului si cea energetica, a declarat ieri prim-ministrul polonez Donald Tusk, la finalul discutiei cu premierul Victor Ponta, aflat in vizita in Polonia.
„Avem idei comune referitoare la politica mediului, politica energetica. Importanta este ideea uniforma, identica, in ceea ce priveste gazul de sist. Si Romania, si Polonia sunt interesate de promovarea celor intreprinse pentru gazul de sist si diversificarea resurselor”, a spus Tusk, intr-o conferinta de presa sustinuta, ieri, impreuna cu Ponta.

Premierul polonez a adaugat ca sprijina „conceptia Nabucco”, ca solutie pentru diversificarea surselor de energie.

La randul sau, premierul Victor Ponta a aratat ca noi surse de energie presupune independenta si securitate energetica.

„La politicile energetice, pentru Romania, ca si pentru Polonia, este esentiala coordonarea noastra la nivelul politicilor europene. Am facut acest lucru natural chiar in cadrul Consiliului European. Noi surse de energie pentru Polonia, pentru Romania, pentru Europa inseamna un obiectiv strategic, inseamna independenta pentru tarile noastre, independenta si securitate energetica, lucruri esentiale pentru dezvoltarea in continuare a celor doua tari”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a adaugat ca Polonia reprezinta un model pentru Romania si un partener privilegiat, fara sa existe interese contrare in vreun domeniu intre cele doua tari, si a precizat ca autoritatile de la Bucuresti au multe de invatat de la cele poloneze in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene si reorganizarea administrativ-teritoriala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *