In cursul lunii august, poluarea aerului in zona Copsa Mica s-a caracterizat prin cresterea concentratiilor medii si maxime la bioxid de sulf. Concomitent, au fost inregistrate scaderi ale valorilor medii si maxime atat la continutul de plumb in suspensie, cat si la cadmiu din pulberi in suspensie.
Pare paradoxal, dar aparatele instalate de APM Sibiu au inregistrat, in zona Medias, scaderi usoare ale concentratiilor maxime si medii fata de luna anterioara la bioxid de sulf. In ceea ce priveste pulberile in suspensie, acestea au inregistrat cresteri fata de luna iulie, valorile obtinute situandu-se, in continuare, sub limitele concentratiei maxime admise. Continutul de plumb in pulberi in suspensie inregistreaza scaderi ale valorilor medii si maxime, in timp ce la cadmiu se constata o crestere a valorilor medii si maxime, care se situeaza peste limita admisa.
Specialistii APM Sibiu considera ca poluarea aerului in cele doua zone se mentine in continuare prin continutul de metale grele (plumb, cadmiu) din pulberi in suspensie.
Calitatea apelor de suprafata s-a mentinut sau s-a imbunatatit usor
Pentru apele BH Olt, clasa generala de calitate pe fiecare sectiune analizata din judet s-a mentinut sau s-a imbunatatit usor, in conditiile in care debitul mediu pe raul Hartibaciu a prezentat o tendinta usoara de crestere, iar pe raul Cibin, in zona aval Talmaciu, s-a inregistrat un debit mediu aproape dublu.
Apa recoltata pe apele din BH Mures a fost involburata, murdara, cu suspensii. Din aceste motive, parametrii regimului de oxigen au valori ridicate.
Plumb peste limita admisa in vegetatie
Laboratorul APM Sibiu a prelevat si analizat, in cursul lunii trecute, 21 de probe vegetale (carpen, iarba, urzica) din punctele retelei de monitorizare.
Depasiri ale limitelor admise la continutul de plumb s-au inregistrat la probele de urzica prelevate din punctele Medias-izvor, Tarnavioara sat si Micasasa-padure si la probele de carpen din punctele Medias-izvor si Micasasa-padure.
Sursa: Tribuna, Sibiu