Poluarea afecteaza fetusul

0
390

Poluarea este una dintre problemele majore cu care se confrunta omenire.

Ea ne afecteaza zi de zi,fiind una dintre cauzele multor afectiuni. Poluarea aerului ne afecteaza caile respiratorii inca din viata intrauterina si este responsabila de aparitia maladiilor respiratorii in viata adulta, arata un studiu publicat, la Berlin.
fetus.jpg
Cercetatorii sustin ca poluarea face ca fetusul sa respire mai des, astfel ca unii dintre ei trebuie sa respire de 48 de ori pe minut fata de media de 42 de respiratii pe minut a fetusilor care sunt expusi mai putin poluarii, informeaza Medical News Today.
O alta concluzie a studiului este ca frecventa respiratorie depinde de poluarea aerului: fluxul inspirator si volumul de aer inspirat pe minut sunt mai mari, iar inflamarea sistemului respirator risca sa devina mai grava.
Influentele precoce asupra sistemului respirator vor avea drept consecinta o intensificare a maladiilor respiratorii la varsta adulta, prin urmare, o speranta de viata mai scazuta„, au declarat autorii studiului.
Studiul, facut de echipa elvetiana a Universitatii din Berna, a fost realizat pe un numar de 241 de bebelusi, luandu-se in calcul trei indicatori ai poluarii atmosferice: procentul de azot, cel al dioxiodului de azot si numarul de particule in suspensie din aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.