Ponta, dupa discutia cu Chevron: Guvernul sprijina gazele de sist. In final, va ramane doar o minoritate radicala

0
334
Tribunalul Ia?i a respins cererea GISC de suspendare a efectelor acordurilor de mediu ob?inute de Chevron
Gazele de sist. Ce se ascunde in spatele raspunsurilor oferite de seful Chevron Romania
Ponta, dupa discutia cu Chevron: Guvernul sprijina gazele de sist. In final, va ramane doar o minoritate radicala
Ponta, dupa discutia cu Chevron: Guvernul sprijina gazele de sist. In final, va ramane doar o minoritate radicala

Guvernul va sprijini toate explorarile de resurse neconventionale, respectiv gaze de sist, convins ca multi protestatari sunt deschisi la explicatii, iar in final va ramane o minoritate radicala care va refuza orice argument, dar nu va putea impune majoritatii o decizie, a declarat premierul Ponta.
Seful Guvernului a sustinut declaratia la Washington, la finalul unei intalniri cu reprezentantii companiei americane Chevron.

El a aratat din nou ca, pentru Romania, independenta energetica este un obiectiv strategic national, care poate fi atins prin folosirea resurselor conventionale, inclusiv cele din Marea Neagra, dar si printr-un sprijin pe care Guvernul este foarte hotarat sa il acorde tuturor explorarilor de resurse neconventionale, de gaze de sist, efectuate in Romania nu doar de compania americana Chevron, ci si de alte companii, atat timp cat sunt respectate toate standardele de mediu.

„Avantajele economice sunt uriase. Mi s-a confirmat inca o data ca Statele Unite ale Americii sunt pe cale de a castiga o mare batalie in economia mondiala prin faptul ca folosesc in acest moment resurse mult mai ieftine – gazul Statelor Unite este la o treime fata de pretul din Europa -, in ultimii ani aproape un milion de noi locuri de munca au fost create in Statele Unite ale Americii in domeniul exploatarii gazelor si a petrolului de sist si aflam cu mare invidie – pentru ca stiu ca e un subect care in Romania a generat atatea probleme sociale si economice, chiar si politice – ca se construiesc sapte noi combinate de ingrasaminte chimice, adica ceea ce in Romania si in toata Europa se cam inchide, tocmai pentru ca pretul gazului este deja cel mai competitiv pe plan mondial. Ma gandeam ca mi-as dori ca si in Romania sa putem sa ne pastram combinatele de ingrasaminte, toate acele facilitati industriale care folosesc gaz, fara a mai avea probleme ministrii sau cei care aproba astfel de lucruri, printr-un mod foarte simplu: preturi mai ieftine”, a sus Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.