Populatia de ursi polari va scadea brusc, din cauza incalzirii globale

0
470

Populatia de ursi polari este deja in declin, iar numarul lor va scadea brusc din cauza incalzirii globale.populatia ursilor

Motivul pentru care ursii polari sunt simbolul schimbarilor climatice este faptul ca supravietuirea lor este strans legata de gheturile marine. Intrucat calotele glaciare din Arctica sunt din ce in ce mai restranse si mai subtiri, supravietuirea speciei este pusa sub semnul intrebarii.

Un nou studiu arata exact cum schimbarile climatice afecteaza ursii albi.

Pe baza fiziologiei si comportamentului animalului, se prezice ca rata nasterilor va scadea si mai putini ursi vor supravietui in timpul sezonului fara gheata. Aceste schimbari vor avea loc brusc, dupa ce ursii vor trece de un moment ireversibil.

Detaliile cercetarii sunt publicate in revista Biological Conservation.

Noul studiu, realizat de Peter Molnar de la Universitatea Alberta, Canada si de colegii sai, ia in consideratie capacitatea ursilor polari adulti sa vaneze si sa isi gaseasca parteneri in conditiile schimbarilor climatice.

Cercetatorii au calculat ca 3-6% din ursii polari masculi adulti din Hudson Bay vor muri de foame daca conditiile gheturilor ii vor forta sa isi petreaca 120 de zile pe uscat. Intre 28-48% vor muri de foame insa daca ar fi obligati sa stea peste 180 de zile la tarm.

„Clima se incalzeste, insa noi nu vedem imediat efecte substantiale asupra populatiei de ursi polari. Asta, pana la un punct, cand numarul lor va scadea brusc si dramatic”, a declarat Molnar pentru BBC.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.