Porumb modificat genetic, plin de vitamine

0
479

Cercetatorii europeni au creat un tip de porumb modificat genetic care este intarit cu trei vitamine. In urma modificarilor, porumbul contine mari cantitati de caroten beta (provitamina A), vitamina C si B9, anunta BBC.
porumb modificat genetic
Este pentru prima data cand o planta a fost modificata astfel incat sa contina mai mult de o singura vitamina. Oamenii de stiinta spun ca o astfel de recolta ar putea duce la imbunatatirea alimentatiei din tarile sarace.

Studiul a aparut in publicatia Proceedings of the National Academy of Sciences si a fost realizat de o echipa de cercetatori condusa de Paul Christou, de la University din Lleida, Spania.

„Cercetarea este umanitara”

Analizele plantei ce a crescut din semintele modificate genetic au demonstrat ca porumbul a fost manipulat cu succes.

Cantitatea de vitamine o depaseste cu mult pe cea a unei plante obisnuite, a aratat Christou. Planta i-ar putea ajuta pe locuitorii din tarile sarace, a caror alimentatie include adesea un singur fel de mancare.

„Cercetarea noastra este umanitara si are ca tinta ajutorarea oamenilor din tarile in curs de dezvoltare. Acest proiect ii vizeaza pe cei din Africa Subsahariana”, a declarat Christou, citat de BBC.

„Fondurile noastre provin exclusiv din fonduri publice, asa ca nu suntem impovarati de nicio constrangere comerciala”, a continuat el.

Acest porumb va fi cultivat, pentru prima data, in Statele Unite, in 2010. „Apoi, vom avea suficiente date pentru a incerca in Africa”, a mai spus cercetatorul.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.