Porumbul modificat genetic, bun pentru Franta

Nu s-au gasit dovezi ca varietatea Mon810 este daunatoare sanatatii sau mediului. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor considera „nejustificata” decizia Frantei de a interzice culturile modificate genetic.
porumb modificat genetic
Decizia Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) arata ca „nu exista nicio dovada ca porumbul modificat genetic Mon810 prezinta vreun risc pentru sanatatea oamenilor sau a animalelor ori pentru mediu”, potrivit Reuters.

In consecinta, EFSA considera ca decizia Frantei de a interzice cultivarea porumbului Mon810 este „nejustificata”.

„Comisia Europeana va lua act de decizia EFSA si, cel mai probabil, va cere Frantei sa ridice interdictia”, au declarat surse diplomatice, citate de Reuters. In cazul in care guvernul de la Paris refuza sa se conformeze acestei decizii, fie va trebui sa ofere informatii suplimentare care sa argumenteze interdictia, fie va contesta decizia la Curtea Europeana de Justitie.

Dovezi insuficiente

Guvernul de la Paris a interzis culturile de porumb modificat genetic la inceputul acestui an, spunand ca are „serioase dubii in ceea ce priveste siguranta acestui produs fata de mediu”.

Chiar daca porumbul Mon810 este legal la nivelul Uniunii Europene, sondajele arata ca majoritatea francezilor respinge culturile modificate genetic.

Acestia considera ca Monsanto, compania producatoare, nu a prezentat suficiente dovezi care sa ateste lipsa oricarui risc asupra sanatatii oamenilor si a animalelor sau asupra mediului.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente