Premiera in Romania: Ce mall va avea certificat „verde”

Premiera in Romania: Ce mall va avea certificat „verde”

Immochan, filiala imobiliara a grupului Auchan, a obtinut pre-certificarea BREEAM pentru proiectul Coresi din Brasov, care va fi primul centru comercial din Romania care beneficiaza de aceasta certificare.

Proiectul Coresi Shopping Center, a carui deschidere este programata la sfarsitul anului 2013, se intinde pe 55.000 de metri patrati. Designul sau a fost realizat de societatea de arhitectura Sua Kay din Portugalia, in parteneriat cu societatea locala Alter Ego. Procedura de pre-certificare a Coresi a fost facuta de compania BuildGreen Romania.

Conform standardelor BREEAM Europe Commercial 2009, Coresi a fost evaluat la nivelul „Very Good”. BuildGreen a avut in vedere in analiza sa, in primul rand, impactul proiectului asupra mediului si reutilizarea urbana a terenului, Coresi fiind construit pe fosta platforma industriala Tractorul.

BREEAM este o metodologie de certificare internationala pentru dezvoltarea durabila. Aceasta metodologie evalueaza cladirile pentru contributia si protectia pe care acestea o aduc mediului, printr-un sistem de credite structurat in 5 categorii de certificare: Satisfacator, Bine, Foarte bine, Excelent si Remarcabil. Acest sistem analizeaza eficienta energetica si managementul proiectului, materialele folosite, tratarea deseurilor, transportul, ecologia zonei, eficienta utilizarii apei si poluarea.

Immochan a fost fondata in 1976 si activeaza in dezvoltare imobiliara, comercializarea spatiilor, valorificarea si administrarea patrimoniului. In Romania, compania administreaza 2 galerii comerciale: galeria Titan, din Bucuresti si pe cea din Pitesti. Immochan construieste 3 proiecte pe piata locala: Coresi (Brasov), galeria Crangasi si pe cea din Drumul Taberei, construita pe fosta platforma Tricodava (Bucuresti).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente