GE marcheaza instalarea turbinei eoliene seria 2,5 MW cu numarul 1.000

0
333
Rockefellerii vor investi peste 50 de miliarde de dolari în energia curat?
Rockefellerii vor investi peste 50 de miliarde de dolari în energia curată
GE marcheaza instalarea turbinei eoliene seria 2,5 MW cu numarul 1.000

GE (NYSE:GE) a anuntat astazi instalarea turbinei eoliene cu tehnologie avansata din seria 2,5 MW cu numarul 1.000. Unitatea in cauza ajunge la CEZ Romania, urmand sa fie folosita in parcul eolian Fantanele / Cogealac cu o capacitate de 600 megawati, cel mai mare proiect eolian pe uscat din Europa.

La inceputul acestui an flota GE de turbine eoliene din seria 2,5 MW a depasit cifra de doi gigawati de capacitate instalata la nivel mondial, ceea ce reprezinta o cantitate de electricitate curata suficienta pentru a alimenta cu energie aproximativ 1,4 milioane de gospodarii europene. Astazi, aceste turbine functioneaza in 19 tari din intreaga lume, dintre care 14 state din Europa, si au ajuns la un volum de peste sapte milioane de ore de functionare comerciala.

„žPragul atins astazi este o dovada a aprecierii globale de care se bucura familia de turbine eoliene de 2,5 MW”, a declarat Vic Abate, vicepresedinte al diviziei de energie regenerabila, GE. „Vom continua sa colaboram cu clientii nostri investind in urmatoarea generatie de tehnologie pentru turbine eoliene care sa alimenteze cu energie viitorul planetei.”

GE a livrat primele turbine eoliene din seria 2,5 MW in 2005, catre Okeler Bruch (client: Windstrom Nord GmbH si Co Okeler Bruch KG) si catre Herzfelde (Eilers Windkraft GmbH und Co KG).

Un produs progresiv, seria 2,5 include modelele 2,5-88, 2,5-100, 2,5-103, 2,75-100 si 2,75-103, asigurand eficienta si fiabilitate ridicate pentru o gama larga de conditii de vant. Aceste echipamente sunt prevazute cu rotoare mai mari, turnuri mai inalte decat modelele anterioare, atingand astfel o eficienta mai ridicata.

GE a furnizat 240 de turbine eoliene seria 2,5 MW pentru etapele 1 si 2 ale parcului eolian Fantanele / Cogealac din Dobrogea, judetul Constanta, Romania, respectiv una dintre cele mai promitatoare regiuni din tara in ceea ce priveste potentialul de energia eoliana. Proprietarul proiectului, CEZ Romania, face parte din Grupul CEZ, cea mai mare companie de utilitati din Europa Centrala.

„žSuntem incantati de primirea turbinei eoliene seria 2,5 MW cu numarul 1.000 de la GE, un moment de referinta pentru GE si pentru industria de profil,” a declarat Martin Zmelik, Director Operatiuni al CEZ Romania. „žAceasta tehnologie si-a dovedit eficacitatea in aplicatii la nivel mondial si asigura eficienta, fiabilitatea si capacitatea necesare transformarii parcurilor eoliene CEZ din Fantanele / Cogealac intr-o realizare profitabila si de succes. Este vorba de un proiect foarte important care ajuta Romania sa isi respecte angajamentul fata de UE cu privire la cresterea ponderii surselor regenerabile, inclusiv surse de energie eoliana, in mixul energetic al tarii.”

Pe langa parcul eolian Fantanele / Cogealac, turbinele seria 2,5 MW de la GE sunt prezente intr-un alt proiect eolian care se numara printre cele mai importante initiative de gen din lume, si anume parcul eolian Shepherds Flat din Oregon, cu o capacitate de 845 MW, dezvoltat de compania energetica americana Caithness Energy. Acest proiect, in care tehnologia 2,5 MW a fost folosita pentru prima data in Statele Unite, poate asigura electricitatea necesara unui numar de aproximativ 235.000 de gospodarii din SUA.

Despre GE

GE (NYSE: GE) actioneaza asupra lucrurilor care fac diferenta. Foloseste cei mai buni oameni si cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocari la nivel global. Identifica solutii pentru domeniul energetic, pentru sanatate si locuinte, pentru sectorul de transport si cel financiar. Construieste, ofera solutii energetice, pune lumea in miscare si imbunatateste sanatatea oamenilor. Merge dincolo de imaginatie. Are intiativa. GE trece la actiune. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web a companiei la adresa www.ge.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.