Premierul ucrainean, ingrijorat de decizia Romaniei „de a extinde Delta Dunarii”

0
322

Kievul este ingrijorat de decizia unilaterala a Romaniei de a extinde Delta Dunarii. Premierul ucrainean, Mikola Azarov, a afirmat ca Ucraina considera ca astfel de probleme trebuie rezolvate prin negocieri bilaterale si, eventual, cu participarea liderilor CE, relateaza agentia ForUm, citata de Mediafax.Premierul ucrainean

„Suntem ingrijorati de pozitia Romaniei, care lucreaza unilateral la extinderea Deltei Dunarii, pentru a redirectiona traficul catre porturile sale. Vrem sa va atragem atentia asupra faptului ca astfel de probleme trebuie rezolvate prin negocieri bilaterale si, daca este necesar, cu participarea liderilor Comisiei Europene”, a afirmat Azarov, intr-o intalnire cu comisarul european pentru Politici Regionale, Johannes Hahn.

„Am initiat deja discutii cu Ministerul de Externe ucrainean privind oportunitatile reale care vor ajuta la gasirea unei solutii acceptabile atat pentru partea ucraineana, cat si pentru cea romana, in problemele legate de Delta Dunarii”, a declarat, la randul sau, Hahn, potrivit paginii electronice a agentiei ForUm.

Azarov a afirmat ca relatiile cu Uniunea Europeana sunt prioritare pentru Ucraina, reamintind ca autoritatile de la Kiev desfasoara negocieri pentru un acord de asociere cu UE.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.