Premii pentru spiritul ecologic la Gimnaziul “Europa”

Premii pentru spiritul ecologic la Gimnaziul “Europa”

Saptamana Mobilitatii si-a consumat marti, 18 septembrie un nou episod la Gimnaziul “Europa” din Targu Mures, cu premierea elevilor participantiu la concursul de desene, avand ca tema „Sa circulam fara sa poluam”.

Cei care au intrat in posesia premiilor, ghiozdane si rechizite scolare au fost elevii clasei a III-a B din cadrul Gimnaziului Europa, gratie ONG-urilor implicate in “Saptamana Mobilitatii” de la Tirgu Mures. “Am daruit celor mici cate un ghiozdan, cu rechizite scolare, cu tot ce trebuie pentru clasa a III-a. Am daruit aceste cadouri in cadrul “Saptamanii Mobilitatii”, si vrem sa atragem atentia si sa stimulam copiii sa foloseasca bicicleta, sa incerce sa convinga parintii sa foloseasca si o alta metoda de transport nepoluanta si ecologica”, a precizat Klosz Peter, Asociatia Sportiva Master Ski & Bike.

“Ii rog sa foloseasca parcurile amenajate”

Prezent la premierea tinerilor elevi, Claudiu Maior, consilierul primarului Dorin Florea a facut un indemn tinerilor la miscare, la folosiea spatiilor amenajate miscarii din Targu Mures. “Speram ca acest gest va fi de bun augur si doresc sa le multumesc tututror ONG-urilor, care s-au implicat in cadrul “Saptamanii Mobilitatii”. In ceea ce priveste tineretul, ii rog sa foloseasca parcurile amenajate de Primaria Targu Mures, cat si locurile special amenajate la scoli care, in proportie de 90 la suta, sunt puse la punct si speram ca anul viitor sa continuam cu reabilitarea totala a acestor locuri”, a precizat Claudiu Maior.

Preocuparea pentru un mediu curat

Avand ca tema stimularea miscarii si a pastrarii mediului cat mai curat, “Saptamana Mobilitatii” a reusit sa capteze atentia celor mici, elevii Gimnaziului “Europa” reusind cu ajutorul imaginatiei si a telentului artistic sa-si astearna pe hartie dorintele. “Un mediu ca mai curat si mai sanatos este preocuparea noastra permanenta. Am incercat sa ii provocam pe copii sa imortalizeze prin aceste desene acest spirit ecologic, care din cate se pare le-a captat atentia elevilor si speram sa o si aplicam practic, prin iesiri cat mai multe in aer liber completate cu o alimentatie sanatoasa”, a precizat Adriana Gheorghisor invatatoare la clasa a III-a B a Gimnaziului „Europa”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente