Presedintele CA Alro Slatina: Producatorii de energie regenerabila ar trebui sa primeasca mai putine subventii

Presedintele CA Alro Slatina: Producatorii de energie regenerabila ar trebui sa primeasca mai putine subventiiergiilor regenerabile, pe agenda celui de-al III-lea Forum global pentru dezvoltarea durabil?
Presedintele CA Alro Slatina: Producatorii de energie regenerabila ar trebui sa primeasca mai putine subventii

Producatorii de energie regenerabila sunt cei care ar trebui sa primeasca mai putine subventii, nu populatia sa plateasca mai mult.

Asa considera Marian Nastase, presedintele Consiliului de Administratie al Alro Slatina, intr-un interviu acordat Agerpres.

El a explicat ca acestea sunt prevederile ghidului european care a stat la baza exceptarii industriei de la plata unei parti a certificatelor verzi.

Nastase a subliniat ca documentul elaborat de cei de la Bruxelles specifica clar faptul ca producatorii de energie regenerabila vor primi mai putine subventii.

Acelasi ghid prevede posibilitatea redistribuirii costurilor catre alte categorii de consumatori doar in situatia in care respectivul stat membru este departe de tintele asumate pentru energia regenerabila.

Romania si-a atins tinta pentru anul 2020 inca de la 1 ianuarie 2014, potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).

Nastase a mai spus ca Alro este de acord cu conditiile impuse de Hotararea de Guvern privind exceptarea de la plata unor certificate verzi, respectiv mentinerea locurilor de munca si realizarea de investitii pentru eficientizarea energetica.

Oficialul Alro a vorbit si despre felul cum arata piata de energie din Romania si a aratat care sunt principalele obstacole cu care se confrunta un jucator pe aceasta piata.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente