Presedintele CJ: “Oltul va fi unul dintre cele mai curate judete din tara!”. Se semneaza proiectul depozitului regional de deseuri

Depozitul judetean va avea si statie de sortare

Ministerului Mediului a dat in sfarsit unda verde proiectului “Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Olt”, finantat prin Programul Operational Sectorial- Mediu. Acesta prevede infiintarea unui depozit unde sa fie colectat gunoiul din tot judetul.

“Vom semna in sfarsit contractul pentru proiectul privind managementul deseurilor. Evenimentul va avea loc joi dimineata, la Ministerul Mediului. Oltul va fi unul dintre cele mai curate judete din tara, avand in vedere faptul ca judetele unde s-au semnat astfel de proiecte se pot numara pe degete.”, declara triumfator presedintele Consiliului Judetean Olt Paul Stanescu.

Proiectul, cu o valoare totala de 39,35 milioane euro, dintre care 23 milioane euro contributia UE, 5,18 milioane euro din bugetul de stat, 11,10 milioane euro contributia bugetelor locale, iar restul TVA, a fost demarat in 2007. Acesta presupune construirea unui depozit ecologic de deseuri in localitatea Balteni, cu o capacitate de 3.560.000 metri cubi si o perioada de functionare intre 2012- 2023. La Balteni va fi depozitat gunoiul din tot judetul. De asemenea, se va realiza o statie de sortare, patru statii de transfer la Scornicesti, Bals, Caracal si Corabia, vor fi compostrate deseurile biodegradabile, se vor achizitiona opt tocatoare pentru deseuri din parcuri si gradini si se va realiza un sistem de colectare a deseurilor ce va cuprinde 5747 de platforme in toate cele 112 localitati ale judetului.

Proiectul prespune inchiderea tuturor depozitelor neconforme, iar in acest moment mai sunt autorizate doar doua gropi de gunoi in judet- la Caracal si Bals. Spre sfarsitul acestui an, se va inchide si halda de la Caracal, iar toate gunoaiele ar trebui transportate la halda de la Bals pana la realizarea depozitului judetean.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente