Pretul petrolului scade dramatic pe burse. Cand va scadea pretul benzinei in Romania?

0
397
Pretul petrolului scade dramatic pe burse. Cand va scadea pretul benzinei in Romania?
Pretul petrolului scade dramatic pe burse. Cand va scadea pretul benzinei in Romania?

Cotatia barilului de petrol a scazut dramatic la inceputul sedintei de tranzactionare de vineri pe bursele asiatice. Pretul barilului de petrol, cu livrare in luna iunie, a scazut cu 3,86 de dolari, pana la 95,94 de dolari, scrie Forbes.

Motivul, dupa cum sustin analistii citati de publicatia americana, este ca investitorii se asteapta ca statisticile privind piata fortei de munca din SUA sa fie mai proaste decat era de asteptat, ceea ce, pe termen lung, se traduce intr-o cerere mai mica de combustibili si alte produse petroliere.

Pretul barilului a suferit joi cea mai mare scadere in cadrul unei singure sedinte de tranzactionare din aprilie 2009, de 9,44 dolari, ajungand la 99,8 dolari. Principalul motiv a fost ca investitorii au ajuns la concluzia ca din cele mai recente date privind economia SUA reiese ca aceasta da semne de incetiniri. In ceea ce priveste statisticile privind piata fortei de munca, oficialii de stat americani au declarat ca saptamana trecuta numarul cererilor de somaj a crescut la 474.000, cel mai mare nivel din ultimele opt luni.

Pretul litrului de benzina ar trebui sa scada sub 5 lei pe litru

Relatia de pret dintre barilul de petrol si costul unui litru de benzina la pompa este de 40-50 de bani pentru fiecare 20 de dolari adaugati la pretul barilului de petrol, dupa cum a explicat recent, pentru gandul, Gheorghe Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare al Lukoil Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.