Prima baterie alimentata cu aer

0
326

Prima baterie alimentata cu aer, cu o capacitate de zece ori mare decat cea a unei baterii conventionale, a fost prezentata de cercetatorii din cadrul Departamentului de Chimie de la Universitatea Saint-Andrews din Scotia, scrie „The Telegraph”.
baterie alimentata cu aer
Inventie utila pentru masinile electrice

Oamenii de stiinta spun ca inventia constituie baza unei noi generatii de masini electrice, laptopuri sau telefoane mobile. Bateriile STAIR – „St Andrews Air” – sunt incarcate in mod obisnuit, dar pe masura ce ce se descarca, o nisa atrage oxigen din aerul dimprejur.

Oxigenul reactioneaza ca o componenta poroasa din baterie, care continua sa o incarce in timp ce energia acesteia este folosita. Prin inlocuirea componentelor chimice traditionale cu oxigen si carbon bateriile devin mult mai usoare decat cele conventionale.

„Principalul avantaj este ca bateria este mult mai mica si mult mai usoara, fiind in acest fel mai potrivita pentru transportul aplicatiilor de mici dimensiuni. In acelasi timp, dimensiunea reprezinta un detaliu esential pentru producatorii de masini electrice, interesati de reducerea greutatii autovehiculelor”, a declarat profesorul Peter Bruce de la Departamentul de Chimie din cadrul Universitatii Saint-Andrews.

Potrivit acestuia, bateria STAIR este de zece ori mai rezistenta decat cele conventionale.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.