Prima casa pasiva din Romania va fi construita in incinta Politehnicii Bucuresti

  0
  378

  Casele pasive utilizeaza extrem de putina energie pentru incalzire sau racorire.casa pasiva

  Producatorul de materiale din domeniul betonului celular autoclavizat Xella Ro a anuntat marti ca se alatura initiativei Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) in construirea primei case pasive certificate din Romania, care urmeaza sa fie finalizata pana la finele anului 2010.

  Casa Pasiva Politehnica Bucuresti va fi situata in incinta Universitatii Politehnice Bucuresti, fiind proiectata pe o suprafata de 160 mp, pe sistem P+1.

  „Casa pasiva este acea constructie pentru care factorul decisiv este eficienta energetica. In cazul acestui gen de cladire vorbim, in primul rand, despre economii de energie de pana la 90% in comparatie cu un proiect conventional si reducerea emisiilor de CO2, astfel incat impactul asupra mediului sa fie minimizat”, au precizat reprezentantii companiei.

  Acestia mai spun ca, pentru incalzire/racire, Casa Pasiva Politehnica Bucuresti va avea un consum anual sub valoarea de 15 kWh/m2/an.

  Certificarea casei pasive se va face de catre „Passivhaus Institute” – Germania, institutul fondator al acestui concept.

  Initiativele de construire a cladirilor pasive sunt mult mai prezente in alte state europene. Astfel, in Germania s-au construit pana in prezent peste 8.000 de case pasive, in timp ce in Austria exista peste 1.500 de astfel de cladiri.

  Xella este proprietate a companiilor de investitii private PAI Partners si Goldman Sachs Capital Partners.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.