Enel incepe constructia unui parc eolian de 140 MW in judetul Tulcea

Compania va testa saptamana viitoare parcul eolian din Aghighiol, Tulcea.parc eolian

Compania energetica Enel din Italia va incepe in acest an constructia unui parc eolian de 140 MW in comuna Valea Nucarilor, din judetul Tulcea, proiect ce va fi dezvoltat in doua etape, fiecare de cate 70 MW, a declarat marti reprezentantul Enel Green Power, James Lee Stancampiano.

„In acest an, vom pune in functiune 40 MW din acest parc eolian, iar alti 30 MW vor fi pusi in functiune in primavara viitoare. Totodata, estimam ca vara aceasta vom primi autorizatiile pentru ceilalti 70 MW din acest proiect. Parcul eolian de la Valea Nucarilor va fi finalizat anul viitor”, a declarat James Lee Stancampiano.

De asemenea, compania va incepe saptamana viitoare perioada de testare pentru parcul eolian de 34 MW din localitatea Agighiol, judetul Tulcea. Acest proiect vizeaza instalarea a 17 turbine eoliene Gamesa, fiecare avand o putere de 2 MW.

Enel este cea mai mare companie italiana din sectorul de electricitate si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano. In Romania, Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, avand circa 2,6 milioane clienti, 91.000 km de retea si aproximativ 5.000 angajati. Enel opereaza in domeniul furnizarii electricitatii, prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia, in timp ce Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia sunt companiile care se ocupa de gestionarea si imbunatatirea retelei de energie electrica in aceste trei regiuni.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *