Prima cladire din lume care nu emite deloc gaze cu efect de sera

0
491

O echipa de arhitecti a transformat vechiul sediu al uneia dintre cele mai mari organizatii de mediu din Tarile de Jos in prima cladire de pe glob care nu emite dioxid de carbon in atmosfera. Noul sediu al WWF din Olanda isi genereaza electricitatea si isi asigura apa calda prin energii regenerabile.
WWF cladire ecologica
Sediul organizatiei World- Wide Fund for Nature (WWF) din Olanda a devenit prima cladire cu zero emisii de gaze cu efect de sera din lume, potrivit Greenlaunches.

Cladirea este situata in localitatea Zeist din Tarile de Jos. Echipa de arhitecti a transformat cladirea existenta intr-un sediu durabil. Constructia care asigura pana acum sediul organizatiei a fost descrisa de arhitecti ca fiind o cladire „rece, austera si fara personalitate”.

Acum insa, cladirea isi genereaza electricitatea necesara si nu emite deloc gaze cu efect de sera. Institutia este ventilata natural, iar panourile solare ce acopera sediul ofera energia necesara si asigura apa calda. In caz de urgenta, intra in functiune un sistem energetic pe baza de biomasa.

Materiale de constructie durabile

Tavanul cladirii permite circulatia apei prin tuburi -mici de sticla. Toate materialele folosite in constructie au fost alese astfel incat sa nu aduca in niciun fel prejudicii mediului inconjurator.

Constructorii s-au gandit si la animale, fapt pentru care acoperisul institutiei permite pasarilor sa-si construiasca adapost, iar subsolul este primitor pentru lilieci.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.