Prima Conferinta Internationala pentru eficienta energetica in constructii si renovari din Romania

0
400
REECO: Expozitia ENREG se desfasoara in perioada 9-11 aprilie

reeco

Energia verde in Romania

„Prima Conferinta Internationala pentru eficienta energetica in constructii si renovari din Romania” va avea loc in cadrul Targului

„ENREG ENERGIA REGENERABILA®” din 26 – 28.03.2009 in Arad

In ultimele luni tendintele cu privire la constructia si eficienta energetica au castigat un rol important in cresterea interesului pentru energia verde atat in Romania cat si in tarile invecinate. Intre timp s-a produs o schimbare vizibila in mentalitatea Guvernului roman cu privire la producerea energiei. Din 2007 s-a introdus un certificat, prin care se atesta eficienta energetica a cladirilor noi si vechi. Investitorii straini sunt de asemenea interesati in certificarea proiectului „Green House” (Casa Verde) din Romania. Constructia eficienta pin punct de vedere ecologic se merita din ce in ce mai mult.

Potrivit legislatiei in vigoare a Uniunii Europene este necesar ca domeniul public sa fie un model in constructii eficiente energetic si folosirea acestora, precum si in domeniul energiilor regenerabile. Programul National pentru reducerea costului de energie al populatiei, prin folosirea energiilor regenerabile s-a desfasurat cu succes in 2007. Din cele 37 de proiecte selectionate si finantate, 17 au fost finalizate cu succes. In continuare Guvernul roman si-a propus ca obiectiv in cadrul „Programului pentru eficienta energetica 2009 – 2010” sa promoveze eficienta energetica in constructii si renovari.

Aceste concepte inovatoare, parametrii de eficienta, pietele si politica constituie baza pentru „Primul Conferinta Internationala pentru eficienta energetica in constructii si renovari” care va avea loc in Romania pe data de 26 Martie in cadrul targului specializat in energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovrai ENREG ENERGIE REGENERABILA®.

Acest Congres se adreseaza arhitectilor, dezvoltatorilor, inginerilor, fabricantilor, comunelor, agentiilor energetice, firmelor imobiliare si de constructi, precum si oamenilor de stiinta, oferind posibilitatea de a intra in contact cu viitori parteneri de afaceri si de a se informa asupra viitoarelor posibilitati de investitii.

Congresul ofera informatii asupra pietelor si cadrului politic din domeniul eficientei energetice in constructie, precum si asupra posibilitatilor de finantare. Pe langa toate acestea se face referire asupra posibilitatilor constructiilor ecologice si produselor , materialelor si tehnologiilor eficiente energetic din Europa de Sud- Vest. Izolatiile peretilor, podelelor, ferestrelor si ale acoperisurilor precum si termografia vor fi prezentate prin intermediul produselor de catre firme din strainatate in cadrul „Know-how Transfer-Platform” (transfer de cunostiinte). Pe langa acestea vor fi prezentate in cadrul tehnicilor din locuinta teme precum aerisire, emisii electomagnetice si pompe de caldura.
Targul „ENREG ENERGIA REGENERABILA®„, care se va desfasura in paralel cu Conferitnele intre 26 – 28 Martie 2009 va oferi o imagine de ansamblu asupra posibilitatilor tehnicilor actuale in constructii si renovari, si modalitatile in care pot fi finantate constructiile si renovarile eficiente energetic. Programul Congresului si al tirgului ENREG acopera toata gama energiilor regenarabile. Mai multe informatii gasiti pe www.enreg-expo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.