Prima retea cu alimente eco

1
662

Vara aceasta a adus o premiera pe piata eco romaneasca. S-a lansat Biogood, primul lant de magazine cu alimente fara pesticide, antibiotice sau organisme modificate genetic.alimente eco

Daca treci prin Dorobanti, pe Strada Beller, un banner imens iti semnaleaza existenta in apropiere a unui magazin Biogood. Pe Strada George Calinescu, la numarul 4. Acesta are si un frate geaman in Complexul Comercial Feeria din Baneasa. „Sunt primele doua magazine din, estimam noi, un total de patru in Bucuresti, dupa care vom incepe expansiunea in provincie”, a declarat Gabriela Matachescu, managing partner Biogood.

INVESTITIE DE UN MILION DE EURO
Ideea deschiderii acestui lant de magazine a aparut din… necesitate. Gabriela Matachescu era consumator de produse eco. Si nu gasea pe piata noastra cele necesare mesei zilnice. „Exista magazine, s-au apucat altii inainte, dar probabil din pricina greutatilor legate de asigurarea logisticii necesare unei astfel de afaceri, au inceput sa aduca doar chestii care au termen de valabilitate lung. Ori acelea nu erau alimente din care ai fi putut sa te hranesti zi de zi, si am zis: -Domnule, vreau sa aduc si alimente de baza, legume, fructe, lactate, dar si mezeluri, carne si peste, desi eu sunt vegetariana-„, a explicat ea.

Asa ca, impreuna cu doi asociati, a pornit la drum. Proiectul a demarat in ianuarie 2009. Posibilii furnizori au fost cautati la BioFach, cel mai mare targ de profil desfasurat in Germania. Dupa multa munca si o investitie care s-a ridicat pana acum la un milion de euro, la 11 iulie s-a deschis magazinul din Dorobanti si la 25 iulie cel din Feeria. Din start, Biogood s-a pozitionat ca fiind un lant de magazine. Premium. „Asa cum ne-am creionat noi strategia, a avea un singur magazin premium, in zona premium, nu este o varianta sustenabila”, a explicat Gabriela Matachescu.

CARNE IN PREMIERA
La Biogood „carnivorii” vor fi fericiti sa regaseasca, in premiera pe piata romaneasca, carne proaspata si congelata de pui, curcan, vita si porc, fel de fel de mezeluri, file de peste si fructe de mare congelate. Toate certificate ecologic de organisme internationale, o garantie ca animalele de la care provin nu au fost indopate cu hormoni de crestere, antibiotice si furaje contaminate cu chimicale de sinteza sau obtinute din organisme modificate genetic.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.