Prima scoala verde din Romania, la Cluj

Energia eoliana si alte surse regenerabile de energie in Romania

Clujul se poate mandri, incepand de astazi, cu prima scoala verde din Romania. Este vorba de o noua aripa a unui colegiu privat din Cluj, contruita pe principii de sustenabilitate care asigura o eficienta energetica crescuta. Cladirea a fost inaugurata astazi in prezenta primarului Emil Boc si a ambasadorului Marii Britanii in Romania, Martin Harris.

 

Lucrarile la cladirea verde au costat peste 4 milioane de euro si au avut in vedere principii care sa asigure iluminatul natural, eficientizarea modului de incalzire a spatiilor si utilizarea panourilor fotovoltaice.

Reprezentantii colegiului provat se lauda ca intr-o scoala verde rezultatele la invatatura cresc cu 30%, iar absentele pe motive medicale scad cu un sfert. Ambasadorul Marii Britanii in Romania a vizitat cladirea alaturi de primarul Emil Boc.

“Eu cred ca este foarte important fiindca trebuie sa folosim noua generatie pentru a imbunatati planeta pentru viitor. Deci este o tehnologie foarte frumoasa, dar este si o lectie pentru copii ca natura este importanta, ca planeta trebuie sa o pastram in mod corect”, a precizat Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii in Romania.

“Facem pasi in directia aceasta si sper ca tot mai multe scoli publice sa urmeze acest model. Educatia de calitate este un brand al Clujului, acest oras poate oferi si ofera educatie de calitate si ne da posibilitatea sa avem invesititii si mai multe locuri de munca in acest oras”, a subliniat primarul Clujului, Emil Boc.

In noua scoala verde invata peste 500 de elevi din 24 de tari, dar cladirea dispune si de sali pentru cresa si gradinita.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente