Primaria Baia Mare risca o amenda de 20.000 lei pentru zecile de PET-uri ajunse in raul Sasar

0
348
Primaria Baia Mare risca o amenda de 20.000 lei pentru zecile de PET-uri ajunse in raul Sasar
Primaria Baia Mare risca o amenda de 20.000 lei pentru zecile de PET-uri ajunse in raul Sasar

Primaria Baia Mare risca o amenda de circa 20.000 lei din partea Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Maramures pentru poluarea raului Sasar. Comisarii de mediu ii acuza pe reprezentantii municipalitatii ca nu au stiut sa gestioneze asa cum trebuie lucrarile in aval de podul de pe strada Barajului,, care a intrat in proces de reabilitare. Din aceasta cauza, zeci de PET-uri s-au revarsat pe raul Sasar. Pe de alta parte, localnicii din zona marturisesc ca la fiecare ploaie, apa angreneaza zeci de deseuri din plastic, hartie si bucati de lemn.

Oamenii din apropierea raului Sasar au reclamat ca este inacceptabil ca intr-o societate in care se vorbeste atat de frecvent de poluare, nimeni nu face eforturi sa stopeze mizeria de pe raul Sasar. Frecvent pe apa se zaresc zeci de PET-uri, hartii si bucati de lemn.

Alexandru Cormos, unul dintre baiamrenii care locuiesc pe strada George Cosbuc, a relatat ca saptamana trecuta a facut o sesizare telefonica la primarie prin care a semnalat problema de pe raul Sasar. Desi I s-au dat asigurari ca se va interveni, nimeni n-a mai luat nicio masura.

„Saptamana trecuta am dat telefon la primarie. Domnul respectiv mi-a zis ca va lua legatura cu cei de la Drusal ori de la Gospodarire. Si asa a luat legatura ca nici pana azi n-a venit nimeni. Eu am spus cu ceva plasa sa pescuim de acolo, sa nu mai lasam sa mearga mai departe. Credeti-ma, noaptea cand e mai liniste asa se aude cum se ciocnesc acele flacoane, de parca copiii s-ar juca cu mingea”, a punctat Alexandru Cormos.

Pe de alta parte, reprezentantii Garzii de Mediu Maramures arata cu degetul inspre Primaria Baia Mare cand vine vorba despre acest incident ecologic. In opinia comisarului sef al Garzii de Mediu Maramures, Calin Crisan, reprezentantii municipalitatii ar fi trebuit sa dea dovada de mai multa responsabilitate in momentul in care au demarat lucrarile de reabilitare la podul de pe strada Barajului, deoarece in urma interventiei au fost deranjate gramezile de gunoaie aruncate de cetateni si astfel PET-urile au ajuns in albia raului Sasar.

„In momentul in care s-au efectuat o serie de lucrari la un pod de pe cursul raului Sasar, probabil ca au fost deranjate gramezile de resturi menajere si PET-uri aruncate de cetateni pe margine si, astfel, au ajuns pe albia raului. Era de bun simt ca primaria sa asigure o curatenie prealabila inceperii lucrarilor. Daca se va constata ca intr-adevar aceasta a fost cauza producerii incidentului, Primaria Baia Mare risca o amenda intre 100 si 200 de milioane de lei vechi”, a declarat pentru eMaramures.ro, Calin Crisan, seful Garzii de Mediu Maramures.

La randul lor, reprezentantii Primariei Baia Mare au dat-o din colt in colt, evitand sa ofere explicatii vizavi de incidentul care se presupune ca ar fi fost produs din neglijenta lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.