„Rosia Montana”, audiata in Parlamentul European

1
301
RMGC ar putea avea nevoie de un nou aviz dat prin hotarare de Guvern
"Rosia Montana", audiata in Parlamentul European

Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu, a organizat miercuri la Bruxelles, impreuna cu fundatiile Europa Noastra si Pro Patrimonio, pentru prima data o audiere publica pe tema proiectului minier de la Rosia Montana, la care au participat atat reprezentati ai Rosia Montana Gold Corporation cat si opozanti ai proiectului.

Fiind unul dintre oamenii politici care s-au pronuntat cel mai frecvent – prin actiuni si prin mesaje – impotriva proiectului minier, Daciana Sarbu si-a reafirmat opozitia fata de aceasta initiativa, citand motive legate de perspectiva distrugerii comunitatii locale, a mediului, precum si a patrimoniului cultural si istoric.

Eurodeputata a subliniat ca din dezbaterea publica de pana acum a subiectului au lipsit deschiderea, transparenta si onestitatea, investitorii preferand publicitatea platita si monologul in locul unui dialog sincer cu adversarii ideii. „La Rosia Montana e nevoie rapida de investitii, dar cu efect pe temen lung; e nevoie de dezvoltare, dar sustenabila si cu rezultate durabile; e nevoie de locuri de munca, dar de cat mai multe si destinate localnicilor, nu specialistilor straini”, a afirmat Daciana Sarbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.