Primaria Capitalei promite 26 de metri patrati de spatii verzi pentru fiecare bucurestean

Primaria Capitalei promite 26 de metri patrati de spatii verzi pentru fiecare bucurestean

La lansarea Cadastrului Verde al Municipiului Bucuresti de vineri, primarul general al Capitalei a anuntat ca fiecarui bucurestean ii va reveni o suprafata de spatiu verde 26 de metri patrati, in conformitate cu normele europene, informeaza Agerpres.

In prezent, fiecarui bucurestean ii revin 23,21 metri patrati de spatiu verde, fiind programat ca pana in 2013 sa se ajunga la normele europene.

Edilul a declarat ca pentru obtinerea acestui spatiu verde este luata in vedere amenajarea raului Dambovita, prin deraparea malurilor cu saptii verzi, care insumeaza aproximativ 500 de hectare. Pe langa aceasta masura, se va aplica si proiectul de terasare cu verde a cladirilor, precum si incurajarea proprietarilor de terenuri pentru plantarea de arbori.

Cadastrul Verde al Municiupiului Bucuresti va fi folosit pentru inventarierea informatiilor cu privire la spatiile verzi si va face parte din baza de date a Primariei Capitalei, pentru monitorizare si informarea sectoarelor in legatura cu aceste spatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *