Primaria Iasi colecteaza becuri arse

Primaria Iasi colecteaza becuri arse

Incepand cu luna mai, in fiecare Centru de Cartier din orasul Iasi veti regasi atat un recipient pentru colectarea selectiva a deseurilor provenite din surse de lumina compacte – becuri, cat si un recipient pentru colectarea deseurilor provenite din surse de lumina liniare – neoane.

Aceasta activitate reprezinta o initiativa pilot desfasurata in cadrul campaniei Ia – so¯¿o jumatatei Recicleaza, editia a cincea. In functie de feedback-ul primit din partea locuitorilor orasului Iasi campania va fi extinsa in mai multe locatii, astfel incat la nivelul orasului sa putem crea alaturi de partenerii nostri un cadru coerent de colectare selectiva si pasi eficienti pentru reciclarea deseurilor provenite din surse de lumina.

„Deseurile Electrice, Electronice si Electrocasnice (DEEE) reprezinta o sursa ireversibila de poluare a mediului. Desi Romania si-a asumat obligatia de a colecta anual 4 kg de DEEE pe cap de locuitor, statisticile nu sunt in favoarea noastra. Respectul fata de mediul inconjurator si oamenii din jurul nostru ne determina sa continuam campaniile de informare si constientizare”, a declarat Mihaela Girleanu, Manager Proiecte in cadrul Asociatiei Mai Bine.

„Cu ajutorul proiectului pilot IaSi Recicleaza, am instalat recipiente de colectare selectiva a deseurilor din surse de lumina in fiecare Centru de Cartier din orasul Iasi, pentru a promova un comportament responsabil fata de aceasta categorie de deseuri. Credem ca aceasta initiativa a campaniei de constientizare va conduce la cresterea numarului de locatii de colectare, respectiv la cresterea cantitatii de deseuri gestionate corespunzator, in conditii de siguranta pentru mediu si sanatate a populatiei”, a declarat Roxana Sunica, Director Marketing Asociatia Recolamp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *