Primaria Roman, controlata de Garda de Mediu privind gestionara deseurilor de origine animala

Primaria Roman, controlata de Garda de Mediu privind gestionara deseurilor de origine animala

Saptamina trecuta, Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Neamt a efectuat, la Primaria Roman, un control tematic care a vizat modul de gestionare a deseurilor de origine animala pe parcursul anului 2011.

“Controlul s-a finalizat favorabil pentru Primaria Roman, care a dovedit cel mai mare impact privind rezolvarea problemelor de acest gen, comparativ cu celelalte administratii locale din judet. Inclusiv initiativa noastra de rezolvare a problemelor de la societatea Protan a fost considerata ca fiind un succes de catre reprezentantii Garzii de Mediu”, a precizat primarul Laurentiu Dan Leoreanu.
Saptaminal, de la societatea Protan sint ridicate zeci de tone de resturi de animale, cantitatea ramasa in zona fiind tratata chimic. Ca urmare a demersurilor realizate de administratia locala romascana, Directia de Sanatate Publica Neamt a recomandat societatii sa continue transferul reziduurilor de origine animala catre filialele autorizate in vederea neutralizarii lor, asigurarea zilnica a masurilor de dezinfectie, precum si asigurarea tuturor masurilor necesare pentru a nu mai crea disconfort romascanilor domiciliati in zona.
Deschisa in anul 1967, societatea romascana Protan a avut ca obiect de activitate preluarea si incinerarea cadavrelor de animale din intreaga regiune a Moldovei, fiind singura unitate functionala de acest gen din aceasta zona a tarii. Din anul 2005, obiectul de activitate al societatii a fost restrins, odata cu interzicerea de catre Comisia Europeana a producerii fainii proteice pentru hrana animalelor. La ora actuala, Protan Roman nu mai primeste transporturi noi de deseuri animale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente