Primaria orasului Avrig intentioneaza sa ridice primul parc industrial din Romania care va functiona pe baza de energie regenerabila, iar pentru construirea lui va organiza un referendum, a anuntat primarul localitatii, Arnold Klingeis.
parc industrial cu energie regenerabila
Zona Industriala Avrig Sud se va intinde pe o suprafata de aproximativ 100 de hectare si va fi amplasata pe platoul de pe malul stang al raului Avrig, numit Podurile Sasilor. “Din cele 100 de hectare ale Zonei Industriale, 60 de hectare vor fi ocupate de Proiectul Roses. Aici vor fi construite 24 de hale industriale, astfel concepute incat fiecare acoperis sa sustina panouri solare gigant ce vor alimenta cladirile respective cu energie electrica si termica”, a declarat Klingeis.

Primarul a adaugat ca “deoarece un astfel de proiect va avea un impact important asupra locuitorilor orasului Avrig, am hotarat organizarea unui Referedum in data de 26 aprilie 2009, prin care avrigenii isi vor da girul cu privire la Zona Industriala Avrig Sud”.

O alta sursa de energie regenerabila, care va alimenta atat spatiile de productie din Zona Industriala Avrig Sud, cat si cele doua cartiere de blocuri din Avrig (Sticla si Zona Centrala), va fi o centrala electro-termica pe baza de biogaz.

De asemenea, in jurul orasului Avrig se vor construi si alte sisteme de obtinere a energiei regenerabile, respectiv: 2 centrale hidro-electrice pe raul Avrig si o centrala electro-termica pe baza de biomasa. Biomasa este o materie prima obtinuta din deseurilor lemnoase (transformate in peleti).

Locuitorii orasului Avrig vor beneficia de pe urma acestui proiect, prin crearea de noi locuri de munca, acces ieftin la caldura si apa calda, taxe si impozite care vor permite dezvoltarea economica si sociala a orasului. Din punct de vedere financiar, dezvoltarea Zonei Industriale Avrig Sud va fi sustinuta din fonduri private atrase prin eforturile Primariei Avrig, precum si din fonduri europene, prin care se va realiza infrastructura.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here