Primaria Targu-Mures colecteaza selectiv deseurile, dupa amenzi

In urma insisitentelor repetate ale ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, pentru introducerea colectarii selective a deseurilor in municipiul Targu-Mures, incepand din data de 25 iunie vor fi amplasate puncte de colectare selectiva in localitate, anunta un comunicat de presa al ministerului.colectare selectiva

“Salut decizia primariei de a semna un contract cu Eco Rom Ambalaje SA. Aceasta masura este binevenita, chiar daca s-a concretizat cu intarzaiere.” – a declarat ministrul Mediului si Padurilor, adaugand ca in cele 6 luni de cand a preluat portofoliul a avut mai multe discutii pe aceasta tema.

Eco Rom Ambalaje SA a semnat un acord cu Primaria Targu-Mures si un contract cu operatorul de salubritate, Salubriserv SA.

Amplasarea punctelor se face in 2 etape: in prima faza vor fi amplasate 11 puncte de colectare pe cele trei fluxuri plastic si metal, sticla, hartie-carton, urmeaza inca 14 puncte, astfel incat la inceputul anului viitor toti locuitorii orasului sa aiba acces la serviciile de colectare.

Startul proiectului de colectare selectiva a deseurilor din Targu-Mures va fi dat vineri 25 iunie de catre ministrul Mediului si Padurilor, dupa semnarea celui mai mare proiect de management integrat al deseurilor aprobat de Comisia Europeana, pentru Romania, si primul care include o statie de tratare mecano-biologica a deseurilor.

In aprilie, Primaria Targu Mures a fost amendata de Garda de Mediu cu 10.000 de lei pentru colectarea neselectiva a deseurilor.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente