, Guvernul a aprobat OUG privind modificarea unor acte normative din domeniul protectiei mediului si padurilor
Primarie amendata pentru deseuri

Comisarii Garzii de Mediu Iasi au efectuat, in ultimele doua saptamani, 63 de controale la mai multe persoane fizice, societati si administratii locale din judet. In urma verificarilor au fost date doar doua amenzi in cuantum de 5.500 lei.

Cea mai mare sanctiune contraventionala, in valoare de 5.000 lei, a fost aplicata unei primarii din judet pentru neindeplinirea obligatiilor si responsabilitatilor privind deseurile. Cea de-a doua amenda de 500 de lei a fost data unei persoane fizice pentru incinerarea de anvelope uzate. In urma controalelor, Garda de Mediu a acordat si un avertisment.

De la inceputul anului, comisarii de mediu au sanctionat drastic desfasurarea de activitati fara act de reglementare, indiferent ca se refera la aviz, autorizatie sau acord. Astfel, trei persoane juridice care desfasurau activitati diferite de crestere a pasarilor, realizarea de incaltaminte si exploatare de argila, au fost amendate cu cate 30.000 lei fiecare. Acestea reprezinta cele mai mari amenzi aplicate de Garda de Mediu de la inceputul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here