Primarii din Tara Oasului reclama defrisarile ilegale din paduri

Primarii din ?ara Oa?ului reclam? defri??rile ilegale din p?duri
Primarii din Tara Oasului reclama defrisarile ilegale din paduri
Primarii din Tara Oasului reclama defrisarile ilegale din paduri

Taierile ilegale de lemne din paduri, inmultirea furturilor si a numarului de persoane care apeleaza la mila pubica in numele unor asa-zise ONG-uri sunt principalele probleme dezbatute luni, 29 septembrie, la Negresti-Oas de membrii Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Satu Mare (ATOP).

La sedinta care a avut loc la sediul Centrului de Afaceri Negresti-Oas au participat primarul orasului gazda, Aurelia Fedorca, seful ATOP – Iosif Pinter, fostul deputat Gheorghe Ciocan – membru in ATOP, seful Inspectoratului Judetean de Politie Satu Mare, Florentin Vlad, seful Jandarmeriei Satu Mare, Vasile Bocea, seful Politie Negresti – Oas, Pop Gheorghe, seful Grupului de Jandarmi Negresti-Oas, Bogdan Macioca, seful Ocolului Silvic Negresti –Oas, Vasile Marcus, primari, viceprimari si sefi de post ai comunelor din Tara Oasului etc.

Pe ordinea de zi a sedintei au fost prevazute trei puncte: relationarea dintre primarii, politie si jandarmerie, raportul Inspectoratului Judetean de Politie privind ordinea si siguranta publica in zona institutiilor, diverse. Concret, primarii din zona au reclamat insuficientul numar al politistilor si lipsa fondurilor pentru montarea de camere de supraveghere in mediul rural, ceea ce ar putea duce la o mai buna tinere sub control a fenomenului infractional.

Problema taierilor abuzive de lemne a fost adusa in discutie de primarul Aurelia Fedorca, care a aratat, inca odata, ca defrisarile necontrolate au repercusiuni si asupra calitatii apei in Negresti-Oas. Aceasta a precizat ca largirea competentei jandarmilor in aceasta problema ar putea duce la o ameliorare a fenomenului. Seful IJP Satu Mare, Florentin Vlad, a precizat ca fenomenul taierilor ilegale de lemne va fi starpit odata cu implementarea radarului padurilor, proiect pilot care urmeaza sa fie implementat la nivel national.

Edilii din Tara Oasului au mai reclamat inmultirea cazurilor de presupusi lucratori ai unor ONG-uri care colecteaza bani in numele unor organizatii care nu exista. In concluzie, reprezentantii primariilor, ai politiei si jandarmeriei au ajuns la concluzia ca exista o colaborare buna intre cele trei institutii, neajunsurile fiind o consecinta a personalului insuficient din structurile de ordine publica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *