Primariile platesc paza pentru paduri la Romsilva

Primariile platesc paza pentru paduri la Romsilva

La intalnirea cu primarii Maramuresului, ministrul Mediului Laszlo Borbely a putut sa faca cunostinta cu spiritul morosenesc adevarat: au fost primari ce l-au ironizat, ce i-au cerut direct sa finanteze ce-a lasat balta sau chiar a fost amenintat ca va fi chemat in instanta.

„Suntem nevoiti sa va actionam in instanta, avem peste 1000 de hectare de padure din care mare parte sunt blocate in Parcul National muntii Rodnei, nu ne aduc nici venituri si trebuie sa platim paza la Romsilva”, a declarat primarul din Moisei, Toader Stetcu. In sprijinul sau au sarit alti primari cu situatii similare. Pavel Tiudic din Repedea a replicat si mai dur: „Si eu am 1028 hectare de padure in Parcul Muntii Maramuresului, Romsilva ma da in judecata sa le platesc 1,2 miliarde lei.. pentru ce? Nu-mi aduce niciun leu, eu va dau inapoi padurea!”
Ministrul Borbely a recunoscut ca e o situatie sensibila, ca Ministerul Agriculturii trebuia sa faca compensari prin lege, dar… nu le face si ca au prins in buget la Mediu sume pentru asa ceva si ca vor incerca sa plateasca si ei, partial.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente