Primariile vor sa-si procure panouri solare

0
327
Casa verde
Primariile vor sa-si procure panouri solare
Casa verde
Primariile vor sa-si procure panouri solare

Programul „Casa Verde”include din aceasta luna si institutiile publice, institutiile de cult si unitatile administrativ-teritoriale. Perioada de inscriere este foarte scurta si cererile de finantare trebuie depuse cat mai repede. Printre beneficiile utilizarii energiei regenerabile se numara imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului, prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor utilizati pentru producerea energiei termice.

„Persoanele juridice pot depune dosare la Programul -Casa Verde- in perioada 15 decembrie – 20 ianuarie. Asta presupune ca unitatile administrativ-teritoriale, institutiile publice si unitatile de cult sunt invitate sa-si pregateasca dosarul de finantare. Cuantumul de finantare este de 90%, dar, in functie de numarul de locuitori pentru unitati administrativ-teritoriale si de capacitatea institutiilor publice de a-si acoperi dosarul, acesta poate varia”, ne-a declarat Mihaela Budianu, consilier la Agentia de Protectia Mediului Vaslui.

Primaria Vaslui se numara printre unitatile ce doresc sa profite de Programul „Casa Verde” adresat persoanelor juridice. „Pentru programul -Casa Verde-, primaria municipiului Vaslui a luat in calcul montarea de panouri fotovoltaice la institutiile de invatamant in special la acelea care au baile ce functioneaza cu energie electrica”, ne-a declarat Geanina Tofan, purtator de cuvant la Primaria Vaslui.

Pentru persoanele juridice, judetului Vaslui i-au fost alocate in cadrul noii sesiuni a programului „Casa Verde” 100 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.