Primarile nu mai pot taia pomii sanatosi fara aviz de mediu

Primarile nu mai pot taia pomii sanatosi fara aviz de mediu
Primarile nu mai pot taia pomii sanatosi fara aviz de mediu

Unitatile administrativ teritoriale nu mai pot taia arborii din spatiile publice fara un aviz de mediu emis de Agentia pentru Protectia Mediului Gorj. Acest aspect este reglementat printr-o lege care a intrat in vigoare de la inceputul acestui an.

Comisarii de mediu spun ca vor sanctiona primariile care nu se vor conforma noilor reglementari si vor taia arborii verzi dupa ureche. „Agentia de Protectia Mediului Gorj este cea care emite aceste avize. Daca o primarie taie pomii verzi fara acest aviz risca amenzi. Este vorba de amenzi intre 30.000 si 60.000 RON pentru persoanele juridice. Este o prevedere noua pe care noi o implementam. Toate primariile trebuie sa cunoasca aceste aspecte. In momentul in care vom avea sesizari pe aceasta speta vom aplica latura coercitiva a legii”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul sef al Garzii de Mediu Gorj.

La Targu Jiu spre exemplu, au fost o multime de discutii de-a lungul timpului intre reprezentantii primariei si unii locatari. In unele cazuri, cetatenii doreau ca pomii sa nu fie taiati si se iscau scandaluri, acum administratia va trebui sa obtina avizul autoritatilor de mediu pentru a putea taia pomii sanatosi din spatiile verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *