Primarul orasului New York il va vota pe Obama, evoca incalzirea climatica

 

Primarul orasului New York il va vota pe Obama, evoca incalzirea climatica

Primarul orasului New York Michael Bloomberg, un independent, a creat surpriza joi, exprimandu-si sprijinul pentru presedintele democrat american Barack Obama si salutand implicarea lui in lupta impotriva incalzirii climatice.
Bloomberg, care era foarte curtat de ambii candidati, s-a aratat pana acum foarte critic fata de unul si de celalalt, denuntand tonul campaniei si estimand ca atat Obama cat si adversarul sau republican Mitt Romney nu au abordat problemele de fond, aminteste AFP.

Dar in scrisoarea sa ‘Bloomberg View’, in lumina uraganului Sandy ce a creat pagube considerabile in orasul sau, el a estimat ca Obama este cel care ar sti ‘sa conduca in schimbarile climatice’.

‘Climatul nostru se schimba’, a scris Bloomberg. ‘In 14 luni, doua uragane ne-au fortat sa evacuam cartiere intregi, ceea ce orasul nostru nu a mai facut niciodata. Daca aceasta este o tendinta, ea nu este viabila’.

El a apreciat ‘masurile importante’ adoptate in ultimii patru ani de presedintele Obama, mai ales ‘pentru a reduce bilantul de carbon’ american si de asemenea a salutat ca presedintele sustine dreptul la avort si s-a pronuntat pentru mariajul homosexual, doua subiecte fata de care primarul este foarte atasat.

El a adaugat ca l-ar fi putut vota pe Mitt Romney din 2003, cand acesta era guvernator de Massachusetts, dar candidatul de astazi ‘a revenit la toate pozitiile sensibile’ pe care le avea atunci asupra ‘imigratiei, armelor ilegale, avortului si asigurarilor de sanatate’.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente