Rovana Plumb: Reluarea activitatilor in mineritul neferos, doar cu respectarea normelor de mediu

Rovana Plumb: Reluarea activitatilor in mineritul neferos, doar cu respectarea normelor de mediu

Activitatile de minerit pot fi reluate doar in anumite conditii, cu respectarea normelor de mediu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Baia Mare, ministrul Mediului, Rovana Plumb, conform Agerpres.

Ministrul a accentuat necesitatea unor investitii ecologice necesare protejarii mediului inconjurator, ecologizarea locurilor unde se afla depozitate haldele cu minereu steril a iazurilor de decantare, dar si gasirea unor solutii pentru depozitarea namolurilor.
Rovana Plumb a admis ca exista un mare interes economic pentru repornirea activitatilor industriale de procesare a minereurilor la Compania Nationala Miniera Remin si Uzina Romplumb, ambele aflate in insolventa.

“In cazul companiei miniere Remin, speram sa gasim posibilitatea functionarii statiilor de epurare, solutii pentru iazurile de decantare, iar in ceea ce priveste depozitarea namolurilor, pot sa va spun ca pana la sfarsitul anului suntem in masura sa promovam o hotarare de Guvern in ceea ce priveste strategia pe namoluri privind epurarea apelor”, a spus Rovana Plumb.

Vorbind despre posibilitatea reactivarii Uzinei Romplumb Baia Mare, ministrul a solicitat administratiei uzinei sa intocmeasca un studiu de impact concentrat pe efectele economice si pe cele de mediu, avand in vedere ca uzina functioneaza in apropierea unui cartier.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente