Primarul Ovidiu Teodor Cretu a discutat la Freiburg despre energia regenerabila

Primarul Ovidiu Teodor Cretu a discutat la Freiburg despre energia regenerabila

Edilul Bistritei a fost invitat in perioada 25-26 octombrie la Conferinta „Autoritati locale pentru dezvoltare durabila”, intalnirea avand tema „Orase si regiuni – exploatarea solutiilor si retelelor inteligente”.

Intalnirea a avut loc in Freiburg – Germania, iar primarul municipiului Bistrita a fost invitat sa participe atat ca reprezentant al Asociatiei Municipiilor din Romania – structura in care detine functia de membru in Comitetul Director, dar si in calitatea sa de ambasador al tarii noastre in cadrul Asociatiei Orase Energie.
Tot aici au fost prezenti reprezentanti ai unor institutii europene si organizatii internationale, experti si cercetatori, s-a discutat modul in care autoritatile locale pot gasi surse de finantare pentru a investi in energia verde, dar si despre rolul oraselor in crearea energiei regenerabile, proiecte regionale si mecanisme de finantare. Au fost prezentate strategii concrete si solutii tehnice pentru dezvoltarea oraselor si regiunilor, precum si modalitati de producere a energiei regenerabile folosind energia solara, eoliana sau cea a apei.
Participantii s-au aratat increzatori in ceea ce priveste cresterea ponderii crearii energiei regenerabile, a proiectelor regionale si mecanismelor de finantare in contextul in care, in urmatoarea legislatura a Uniunii Europene, se va propune alocarea unui procent de 20% din buget pentru energie regenerabila, fata de 4% – procentul alocat in prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *