Consiliul Judetean Satu Mare va construi doua parcuri fotovoltaice

Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Consiliul Judetean Satu Mare va construi doua parcuri fotovoltaice

Comunele Culciu si Supur au oferit terenuri in vederea infiintarii unor parcuri fotovoltaice pe teritoriul celor doua localitati, ceea ce ar reprezenta o altenativa la producerea energiei electrice. In sedinta ordinara de astazi, 29 octombrie, consilierii judeteni au votat asocierea institutiei pe care o reprezinta cu cele doua comune, in vederea realizarii acestor parcuri.
Potrivit celor declarate de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Satu Mare, Adian Stef „am propus acest proiect de hotarare pentru a ne pregati in vederea unei noi sesiuni de finantare in ceea ce priveste parcurilor fotovoltaice. Primariile din Culciu si Supur ne pun la dispozitie terenurile. Avantajul mare este ca, la infiintarea acestor parcuri, cofinantarea unitatilor administrativ-teritoriale este de doar 2%. In acest mod avem sansa sa producem energie electrica prin forme alternative. Asteptam propuneri si din partea altor comune. Insa trebuie stiut un lucru. In zona in care vor fi infiintate aceste parcuri trebuie sa treaca si reteaua de curent electric, pentru ca energia produsa sa poata fi canalizata in retea”.
Tot in cadrul sedintei de astazi, a fost votat proiectul de hotarare cu privire la incetarea mandatului de consilier judetean al lui Nicolae Mircea Pal, in locul caruia a fost validat Gheorghe Riscau aflat pe lista de consilieri judeteni ai USL la alegerile locale din 10 iunie.
Consilierii judeteni si-au dat acordul si in ceea ce priveste darea in administrare catre Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare a Cresei Distrofici, impreuna cu terenul aferent, situat pe strada Ady Endre nr. 34/A, unde va fi amenajata o morga moderna. Potrivit celor declarate de Stef „in prezent medicina legala din Satu Mare, isi desfasoara activitatea in trei locatii insa, nici una nu corespunde standardelor care se impun in acest domeniu. In imobilul de pe Ady Endre va fi amenajata o morga dar si o arhiva. Am inteles ca, cei de la medicina legala dispun de 300.000 lei, suma pe care ii vor folosi pentru amenajarea imobilului, pentru ai servi noului scop”.
In alta ordine de idei a fost aprobat si proiectul de hotarare care deschide calea unui acord de parteneriat intre judetul Satu Mare si Administratia Bazinala de Ape „Somes-Tisa”, in vederea promovarii proiectului de cooperare transfrontaliera „Pe doua roti intre Turulung si Magosliget”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *