Primul avion alimentat doar cu energie solara a efectuat un zbor asupra Elvetiei

0
510
Primul avion alimentat doar cu energie solar? a efectuat un zbor asupra Elve?iei
Primul avion alimentat doar cu energie solara a efectuat un zbor asupra Elvetiei
Primul avion alimentat doar cu energie solara a efectuat un zbor asupra Elvetiei

Cea de-a doua modificare a aeronavei pe energie solara, Solar Impulse, primul zbor in jurul lumii al careia va avea loc in 2015, s-a ridicat in cer asupra Elvetiei, raporteaza BBC.
Aeronava a trecut printr-o serie de teste si studii diferite, in care practic a ajuns la viteza necesara pentru a se ridica in aer.
Prezentarea celei de-a doilea modificari de Solar Impulse a trecut la Air Base din Elvetia, Payerne. La noul model inventatorii au crescut capacitatea sarjabila a aeronavei. Anvergura aripilor constituie 72 de metri, ceea ce este comparabil cu Airbus A-380. Noul model cantareste 2,3 tone, reprezentand mai putin de 1% din greutate A-380. Pe aripile si fuzelaj sunt instalate 17248 de panouri solare.

S-a raportat ca dupa ce in 2015 avionul va avea zboruri de incercare, el va trebui sa se indrepte spre unul dintre orasele din Golful Persic si incepe calatoria continua de 120 de ore in jurul Pamantului. In timpul turneului mondial se va face 4-5 opriri.
Aeronava creata de constructorii elvetieni Andre Borschberg si Bertrand Piccard a fost pentru prima data prezentata publicului la sfarsitul lunii iunie 2009. Primul zbor lung al aeronavei pe energie solara a avut loc la 7 aprilie 2010. Atunci Solar Impulse a reusit sa se mentina in aer aproximativ 75 de minute.

In iunie 2012, avionul a facut primul zbor intercontinental din Elvetia in Maroc, acoperind in doua etape o distanta de aproximativ 2500 km.
In mai 2013 Solar Impulse a zburat non-stop 26 h, depasind un record de 1500 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.