Companiile chineze vor dezvolta in Romania proiecte de agricultura bio

0
567
Baciu, LAPAR: Românii au compromis termenul
Baciu, LAPAR: Românii au compromis termenul "agricultură ecologică". Avem 4.400 de ferme, în Europa sunt 400
0265 402 289
0265 402 289

Niro Investment Group si Hua Yu Industrial Group vor dezvolta proiecte integrate de agricultura bio, in acest sens fiind semnat vineri, la Bucuresti, primul acord comun de investitii si cooperare in domeniul agriculturii integrate, informeaza un comunicat al Niro Investment Group, scrie Agerpres.

Acordul prevede investitii in Romania din partea companiilor chineze in domeniul culturilor agricole, producerea de biomasa si biocombustibili, cresterea animalelor, prelucrarea laptelui si a carnii. Complexul integrat va include si sere pentru productia de legume si o unitate de prelucrare a acestora.

In acelasi timp, Niro Investment Group va investi in China pentru a dezvolta impreuna cu partenerul chinez o fabrica de fertilizatori bio si ferme de crestere a vacilor de reproducere si a vacilor de lapte.

Acordul a fost semnat cu ocazia vizitei in Romania a ministrului Agriculturii din Republica Populara Chineza, Han Changfu.

Hua Yu Industrial Group activeaza de 14 ani in domeniul agriculturii integrate si cresterii animalelor si detine certificate pentru culturi de orez si porumb bio, precum si certificari europene pentru hrana bio. Certificatele emise de autoritatile din Uniunea Europeana si de Guvernul Chinei sunt reinnoite in fiecare an, prin inspectia anuala a terenurilor. Grupul de firme din China are o puternica ramura de cercetare si dezvoltare in domeniul culturilor agricole bio si al dezvoltarii de soiuri de plante industriale de inalt randament.

Hua Yu Industrial Group cultiva, in prezent, o suprafata agricola de peste 500.000 hectare din care 10.000 hectare pentru culturi organice. Grupul chinez exploateaza cele mai mari culturi de orez organic din China.

In prezent, compania Hua Yu Industrial Group dezvolta in China, la 160 de km de orasul Changchun, capitala provinciei Ji Lin un parc industrial de integrare a agriculturii si de crestere a animalelor pe o suprafata de 13 kmp, ce include productie de hrana si fertilizatori bio obtinute prin utilizarea teoriei ecologice.

Niro Investment Group care contine in structura sa 20 companii distincte este recunoscuta in plan international in special pentru relatiile comerciale si de parteneriat pe care le-a dezvoltat de 20 ani cu companii din Republica Populara Chineza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.