Primul bloc cu panouri solare din Bucuresti: Factura la intretinere, mai ieftina cu 15% in timpul iernii

Primul bloc cu panouri solare din Bucuresti: Factura la intretinere, mai ieftina cu 15% in timpul iernii

Apa calda gratuita timp de opt luni pe an. De asta se bucura 177 de familii din Bucuresti. Blocul in care locuiesc oamenii este alimentat cu energia produsa de panourile solare instalate pe acoperis. Pe langa faptul ca nu trebuie sa opreasca caloriferele ca sa faca economii, factura pe timpul iernii este mai ieftina cu 15%, iar pe timp de vara, apa calda este la discretie.

Pe timp de vara, prepararea apei calde va fi asigurata numai de panourile solare. O idee care ii va scuti de multe cheltuieli pe locatarii blocului.

Totul a pornit de la domnul Constantin, presedintele asociatiei de locatari, care s-a gandit cum sa economiseasca pe timp de criza. Dupa luni intregi in care s-a zbatut sa obtina aprobari peste aprobari, domnul Constantin si-a vazut visul cu ochii.

“Noi am pierdut o vara intreaga, cand aceste panouri solare puteau sa ne fie de folos, din cauza multor aprobari care trebuiesc date”, a declarat presedintele asociatiei de proprietari.

Investitia i-a costat 35.000 de euro, o mica avere. Dar asta nu a fost o piedica. Locatarii, impreuna cu domnul Constantin, s-au gandit repede de unde sa faca rost de bani: “Avem niste antene montate pe cladire, mai avem un spatiu pe care il avem inchiriat si luam si de acolo niste banuti.

O afacere buna, spun oamenii. Daca pe timp de iarna, cheltuielile se reduc cu cel mult 20%, vara, oamenii nu vor scoate un ban pentru apa calda.

Pentru ca vor sa se gospodareasca singuri, locatarii spera ca in scurt timp sa reuseasca sa se alimenteze cu apa de la un put pe care l-au gasit in apropierea blocului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente