Cea mai mare centrala fotovoltaica din lume va fi construita in statul american Florida.Lucrarile vor incepe in luna iunie a anului viitor. Intregul proiect va costa aproximativ doua miliarde de dolari.
energie solara
O companie de utilitati din Florida si o firma de imobiliare intentioneaza sa creeze primul oras american alimentat in totalitate cu energie solara, potrivit Reuters.

Florida Power and Light, companie ce tine de furnizorul american de utilitati FPL Group Inc, lucreaza impreuna cu Kitson & Partners la construirea celei mai mari centrale fotovoltaice din lume, langa Fort Myers in Florida.

In orasul care se va numi Babcock Ranch vor fi astfel construite 19.500 de case si peste 500.000 de metri patrati de spatii comerciale, companii din industria usoara si spatii pentru birouri.

Intregul proiect va costa aproximativ doua miliarde de dolari. “Babcock Ranch va fi un laborator viu pentru companii, muncitori si familii, gata sa profite de recompensele inovatiei”, a declarat Syd Kitson, director executiv al Kitson & Partners, companie care va crea 20.000 de locuri de munca.

Ideal, in conditiile crizei imobiliare

Acesta va fi primul oras care foloseste doar energie solara pe parcursul zilei. Excesul de energie va fi exportat, potrivit unui purtator de cuvant al proiectului.

Babcock Ranch va oferi locuitorilor acces la internet wireless si va fi dotat cu sisteme de incarcare a automobilelor electrice.

Lucrarile vor incepe in luna iunie a anului viitor, iar intregul proiect s-ar putea dovedi ideal in conditiile crizei de pe piata imobiliara. Cu atat mai mult cu cat Florida este unul dintre statele cel mai grav afectate in acest sens.

Reprezentantii proiectului au anuntat ca lucrarile pentru centrala fotovoltaica vor incepe la sfarsitul anului si se vor desfasura independent de cele pentru oras.

Cele 300-400 de milioane de dolari necesare nu vor fi luate din fondurile disponibile prin pachetele de stimulare guvernamentale.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here