Primul parc eolian de la Marea Nordului da sperante viitorului nenuclear al Germaniei

0
359
România are cel mai mare poten?ial de energie eolian? din Europa de sud-est
Primul parc eolian de la Marea Nordului da sperante viitorului nenuclear al Germaniei

Primul parc eolian din Germania, care va alimenta cu energie 50.000 de case, potrivit estimarilor, construit pe malul Marii Baltice, a fost inaugurat oficial luni (2 mai), scrie Deutsche Welle.
Cancelarul german, Angela Merkel, oaspete de onoare la inaugurarea parcului Baltic 1, a fost prezenta la deschiderea oficiala a parcului situat la 16 kilometri de coasta germana.
Cancelarul german a apasat pe butonul de start, pornind cele 21 de turbine eoliene care vor genera suficienta energie pentru a alimenta 50.000 de case.
Parcul Baltic 1, situat pe peninsula Fischland-Darss-Zingst, este primul dintre cele doua parcuri pe care intentioneaza sa le construiasca compania Energie Baden-Wuerttember (ENBW).
Cel de-al doilea va numara 80 de generatoare, va fi construit in peninsula germana Ruegen si va fi inaugurat cel mai probabil in 2013. Acesta va alimenta cu energie 340.000 de gospodarii, iar costul investitiei este estimat la 1, 2 miliarde de euro.
Baltic 1 este prima actiune comerciala de acest tip din Germania, desi anul trecut s-a deschis si parcul eolian Alpha Ventus, subventionat de guvernul german.
Inaugurarea are loc intr-o perioada in care Germania doreste sa investeasca in sursele regenerabile de energie. Germania, stat in care miscarile antinucleare capata o influenta din ce in ce mai mare, a regandit problema energiei atomice dupa dezastrul nuclear de la Fukushima.
Agentia Federala Maritima si Hidrografica din Germania a anuntat construirea a 23 de parcuri eoliene la Marea Nordului, cu o capacitate totala de 7650 de megawati si a trei la Marea Baltica cu capacitatea de 1040 de megawati.
Pe de alta parte, o centrala nucleara de marime medie poate genera in jur de 1000 de megawati.
Agentia a mai primit solicitari pentru construirea a alte 56 de parcuri eoliene la Marea Nordului si 15 la Marea Baltica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.