Primul parc eolian din Iasi

Primul parc eolian din Iasi

Reprezentantii unei firme private din Pascani vor scoate la licitatie una dintre cele mai mari investitii din judetul Iasi, cea privind constructia unui parc eolian in valoare de 70 de milioane de euro.
Licitatia va fi organizata la inceputul lunii iunie si va fi impartita in loturi. Astfel, constructia celor 14 turbine eoliene va costa 40 de milioane de euro, instalatiile electrice si statiile de transformare, 12 milioane de euro, fundatiile pentru turbine, 10 milioane de euro si drumurile de acces si platformele pietruite, 8 milioane de euro.

Firma intentioneaza sa construiasca in 18 luni de la semnarea contractului un parc eolian de 40 de megawati in comunele Scobinti si Tarcovaci, din zona orasului Harlau.

„Parcul eolian va avea 40 Megawati, pentru care avem finantare nerambursabila de 5 milioane de euro. Pana in luna septembrie speram sa instalam primele turbine, pentru ca anul viitor sa fie finalizata investitia. Turbinele vor avea 100 de metri inaltimea maxima, amplasate la distante de 2-3 kilometri”, a spus Ion Acatrinei, directorul general al firmei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente