Primul parc fotovoltaic de la Jucu rade la soare

Primul parc fotovoltaic de la Jucu rade la soare
Primul parc fotovoltaic de la Jucu rade la soare

Pe doua treimi din suprafata parcului din localitate au fost montate deja panouri solare. Investitia de 15 milioane de euro va putea fi data in folosinta peste doua luni. La Jucu va fi dezvoltat alt parc de acest gen.

Contractul pentru cesionarea terenului a fost semnat in vara lui 2012

In comuna clujeana Jucu, pe langa parcul fotovoltaic dezvoltat in Tetarom III de societatea Imperial Development va fi realizata inca o investitie pe o suprafata de 5 hectare.

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, panourile solare din parcul fotovoltaic din Tetarom III au fost montate in procent de 70%. Acestea vor incepe sa functioneze in luna iunie. “Parcul fotovoltaic va fi gata in iunie si tot atunci ar putea fi dat in folosinta. Este vorba despre o investitie de 15 milioane de euro pe o suprafata de 12 hectare”, a explicat purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Cornelia Trif. Suprafata parcului fotovoltaic din Tetarom III se situeaza intre 12 si 28 de hectare. “Panourile solare sunt montate pe raza comunei, pe o suprafata de 28 de hectare”, a explicat primarul Aurel Pojar.

Puterea instalata a panourilor se situeaza intre 5 si 6 MW, dar cantitatea de energie electrica nu va putea fi folosita direct de catre consumatorii din Jucu. “Energia electrica obtinuta – 6 MW – se vireaza direct in sistemul national, de care, ulterior, va putea beneficia oricare comunitate”, a spus Trif. Investitia de 15 milioane de euro din parcul Tetarom III nu va fi singura de acest gen din Jucu. “Parcul fotovoltaic din Tetarom e, deocamdata, singura investitie de acest gen la noi in localitate. A cerut o firma o suprafata de 5 hectare din comuna, pentru a realiza inca un parc fotovoltaic”, a aratat primarul din comuna Jucu. Investitia urmeaza sa fie realizata in cursul acestui an.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente