Primul serial documentar despre Natura 2000 in Romania, disponibil online

Primul serial documentar despre Natura 2000 in Romania, disponibil online
Primul serial documentar despre Natura 2000 in Romania, disponibil online

Primul serial documentar dedicat retelei europene ‘Natura 2000’ la nivel national poate fi vizionat, in premiera, online, fiind realizat in cadrul campaniei nationale de constientizare InfoNatura2000 derulata de Centrul National pentru Dezvoltare Durabila din Bucuresti (CNDD), in parteneriat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC).

‘Natura 2000 in Romania’ are sapte episoade cu o durata de 52 minute fiecare. In primele sase episoade sunt prezentate regiunile biogeografice Pontica, Stepica, Alpina (doua parti), Continentala, iar ultimul episod este de sinteza.

Potrivit CNDD, filmarile au fost realizate intre 2011-2012 pe parcursul a 12 luni, in toate cele patru anotimpuri, pentru a putea surprinde imagini reprezentative pentru speciile si habitatele protejate.

Documentarul, disponibil pe site-ul infonatura2000.cndd.ro, cuprinde filmari aeriene ale unor zone montane realizate in conditii meteo diferite, filmari subacvatice, prezentarea unor activitati economice umane, turistice si agricole, interviuri cu experti in protectia naturii, reprezentanti ai autoritatilor de protectie a mediului, turisti straini si romani.

‘Scopul principal al retelei europene Natura 2000 este de a gasi solutii pentru a permite desfasurarea activitatilor economice prietenoase cu mediul simultan cu protectia biodiversitatii si nu de a interzice activitatile umane, libera circulatie a persoanelor sau de a limita dreptul la proprietate. Siturile Natura 2000 ofera oportunitatea desfasurarii de activitati ecoturistice, pasunat si cosit cu moderatie, dezvoltarea agriculturii ecologice ceea ce creste valoarea produselor locale, dezvoltarea mestesugurilor traditionale. In Romania au fost declarate, pana in prezent, 530 de situri Natura 2000’, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al CNDD.

Proiectul cu titlul InfoNatura2000 ‘Campanie nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania’ este co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Sectorial Mediu – Axa prioritara 4 ‘Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii’. Durata proiectului este de 36 de luni, intre 14 decembrie 2010 – 31 decembrie 2013.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente